Fysio

Fysiotherapie
Oud-Beijerland

Mijn naam is Koen, ik ben 35 jaar oud en sinds 10 jaar werkzaam als fysiotherapeut.
Na het behalen van mijn diploma ben ik gelijk verder gegaan met cursussen voor Dry Needling, waar ik me de afgelopen jaren in gespecialiseerd heb.
Ik ben werkzaam geweest bij verschillende soorten praktijken, heb hier de nodige ervaring opgedaan en ben nu sinds kort als zelfstandige aan het werk bij o.a. Sport2Shine.

Mijn hele leven lang heb ik veel aan sport gedaan, dat begon als kleine jongen met voetbal, toen 2 jaar taekwondo en zodra ik 16 werd ben ik de sportschool in gegaan en daar niet meer mee gestopt. Dit heb ik opgebouwd tot een paar bodybuilding wedstrijden aan toe.
Door de kennis uit mijn beroep in combinatie met bijna 20 jaar fitness ervaring ben ik ook inzetbaar als Personal Trainer.

MBP_2255
dry-needling

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode die is overgekomen uit Canada en sinds 2006 wordt toegepast door fysiotherapeuten in Nederland.
Er wordt een acupunctuur naald gebruikt, deze brengt de therapeut op een speciale manier aan in de spieren waardoor deze snel en langdurig ontspannen raken.
Het inbrengen van de naald is pijnvrij. Wanneer de verkramping (triggerpoint, knoop) wordt geraakt geeft de spier een korte plotselinge samentrekking, dit noemen we de twitch. Hierdoor trekt de spier zichzelf uit de verkramping en ervaart men direct meer bewegingsvrijheid en minder pijn.

Na de behandeling voelen de spieren die aangeprikt zijn wat beurs, dit komt door de afvalstoffen die weer in beweging komen omdat de verkrampingen zijn opgeheven en de doorbloeding hierdoor is verbeterd.

Indicaties voor Dry Needling zijn onder andere: lokale pijn, kramp, uitstralende pijn, bewegingsbeperkingen, verminderde kracht, tintelingen in de ledematen, hoofdpijn en duizeligheid.

Triggerponts kunnen onder andere ontstaan door: vertillen, ongeval, (sport)letsel, verkeerde houding, te weinig bewegen (als gevolg van gips), hypermobiliteit, stress en instabiliteit.

Dry Needling is onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling, als u hiervoor verzekerd bent vallen ook de kosten van dry needling hieronder.

Vraag je GRATIS intake aan!